Voorwedstrijden en U.P.

Zoals inmiddels duidelijk is geworden, hanteren we het interval systeem tijdens de P.K.’s. Wat nog niet duidelijk is, zijn de mogelijkheden, indien u uw voorwedstrijden afsluit met een hoger moyenne, als de klasse-bovengrens. Speelt u n.l. boven de grens en u verkiest deelname aan de finale, met dus een U.P., dan wordt uw gemiddelde voor deze finale het inschrijfmoyenne+gespeelde moyenne, gedeeld door twee. Dit finale moyenne is vaak dus weer lager, als de bovengrens van de klasse. Als u in de finale minder goed presteert, dan kan uw eindmoyenne uw Uitgestelde Promotie teniet doen. U kunt dus kiezen voor D.P. en uw gemiddelde voor volgend seizoen is uw promotie gemiddelde: u kunt nu kiezen voor deelname aan de voorwedstrijden van de hogere klasse, of voor finale spelen, waardoor u uw promotie kunt verliezen, omdat uw eindmoyenne na district en eventueel verdere finales (gewest en nationaal) weer onder de bovengrens komt te liggen.

De uitslag van de voorwedstrijden is bepalend voor de verkiezing van de finalisten. De beste acht plaatsen zich, waarna de finale ranglijst weer wordt opgemaakt uit de geselecteerde finalisten. Deze finale wordt dus weer op moyenne samengesteld. Is uw moyenne uit de voorwedstrijden lager, dan het inschrijfmoyenne, dan wordt u finalist met uw inschrijfmoyenne. Is uw moyenne hoger dan uw inschrijf, dan worden beide moyennes opgeteld en gedeeld door twee. Had u een Niet Officieel moyenne, dan krijgt u het moyenne uit de voorwedstrijden.

U kunt natuurlijk altijd om nadere uitleg vragen, als dit epistel niet duidelijk genoeg is…..

Category: PK