Ben Duivenvoorde kampioen driebanden 1ste klasse

Ben Duivenvoorde (B.C.O.) is Districtskampioen driebanden klein 1ste klasse geworden. Op plaats twee staat Ramon Rozenhart (Sportrust) die tot aan de finale partij de ranglijst aanvoerde. De laatste partij van Ramon ging verloren tegen clubgenoot van Ben, Alex van Voorst, terwijl Ben zijn laatste partij winnend afsloot, tegen de laag geplaatste Leen van den Oever. (Onder Ons). Wim den Heijer (B.C.O.) neemt het brons mee naar huis. De complete uitslag vindt u hier.

Ook heeft Ben Duivenvoorde een verslag ingestuurd, welke u hier kunt vinden.

 

 

Category: PK

Darko Filipovic verrassende winnaar DF Driebanden 2de klasse

Afgelopen weekend is bij A.D.O. in het Biljartcentrum ’t Spaerne, onder prima omstandigheden, de districtsfinale driebanden klein 2de Klasse gespeeld. Op de laatste speeldag waren de beste papieren voor Darko (de Klipper) en Rob Kuijer (Vriendenkring), met Lau Heijne (Onder Ons) en Jos Huiskens (de Krim) in de wachtkamer. Darko versloeg in de laatste ronde Rob, vergezeld van enkele ‘Darkotjes’, wat er nu eenmaal bij hoort. Omdat Lau de laatste strohalm greep in de ronde ervoor, grijpt Rob helemaal buiten een vervolg en is Lau de reserve. Jos deed wat hij moest doen en dat was winnen. Omdat hij dit met goed gevolg deed, valt hem plaats twee te beurt en mag hij samen met Darko naar het Gewest, wat voor Darko een thuiswedstrijd is. De organiserende vereniging was met twee afgevaardigden zo galant, om zelf de laatste twee plaatsen te bezetten. Henk Brouwer (’t Wasbeertje) eindigt op plaats zes. Zie hier de eindstand: uitslag df

 

Category: PK

Willem Arisz (Velsen) eerste districtskampioen

Afgelopen weekend is de eerste finale van het nieuwe seizoen gespeeld. Willem Arisz is hier ongeslagen kampioen geworden. Rick Tol (B.S.M.) is tot aan de laatste partij gelijk opgegaan met Willem (ook alles gewonnen), maar moest in de finale zijn meerdere erkennen in Willem. Wim Koops (B.C.O.) is ‘the best of the rest’ en heeft als nummer drie enkel aan de boven hem geklasseerde spelers de punten gelaten. George van Steijn (Sportrust) heeft al zijn punten aan de tegenstanders geschonken, waardoor hij puntloos met de rode lantaarn huiswaarts keert. Zie hier de volledige uitslag: 2021-2022 driebanden 3de klasse uitslag df

Category: PK

Seizoen 2021-2022 van start

Vol goede moed zijn we aan seizoen 2021/2022 begonnen en wel met de voorwedstrijden driebanden klein derde klasse. De uitslagen van de voorwedstrijden en de ranglijst, alsmede de finalisten vindt u onder de kop ‘PK Online’. Op de pagina ‘Districtsfinales’ staat nogmaals de locatie en tevens vindt u hier de bijbehorende posters. Uw bestuur wenst alle biljarters van zowel de dag- als de avondcompetities een sportief en gezond seizoen toe.

Alex van Voorst (B.C.O.) kampioen driebanden 2de klasse

Alex van Voorst heeft de districtsfinale overtuigend gewonnen. In een heuze eindstrijd tussen Darko Filipovic (de Klipper) en Lau Heijne (onder Ons) om plaats twee, trok Darko aan het langste eind, waardoor Lau naar plek 4 verhuisde, door de winst van Rob Balk op Peter Linsen (beide A.D.O.) mag Rob nu als reserve optreden in de Gewestelijke finale, eind november bij B.C.O. Darko scoorde in zijn voorlaatste partij een serie van 8 caramboles. Beide heren succes in het Gewest. Uitslag:

Category: PK

Karel Vrijenhoek (A.D.O.) eerste kampioen 2020/2021

Karel Vrijenhoek is de eerste kampioen van ons nieuwe seizoen. Vanaf de eerste partij heeft hij de ranglijst aangevoerd, al werd het nog even spannend, toen hij in ronde 6 van clubgenoot Loek Bouwmeester verloor. (Hij miste de gelijkmakende beurt). Door dit resultaat was de laatste ronde cruciaal. De finale partij tussen Vrijenhoek en Dirk van Beelen (Norhtgo Royal) ging om de titel en hier was Karel tenslotte de winnaar. Heel verrassend is de tweede plaats van John Brandt (Sportrust). Door zijn twee winstpartijen en de verliespartijen van Bouwmeester en van Beelen eindigt John op plaats twee en gaat hij samen met Karel naar het Gewest. Wij wensen beide heren heel veel succes in het vervolg van dit kampioenschap.

Eindstand: 2020-2021 df 3bnd uitslag

Category: PK

Voorwedstrijden en U.P.

Zoals inmiddels duidelijk is geworden, hanteren we het interval systeem tijdens de P.K.’s. Wat nog niet duidelijk is, zijn de mogelijkheden, indien u uw voorwedstrijden afsluit met een hoger moyenne, als de klasse-bovengrens. Speelt u n.l. boven de grens en u verkiest deelname aan de finale, met dus een U.P., dan wordt uw gemiddelde voor deze finale het inschrijfmoyenne+gespeelde moyenne, gedeeld door twee. Dit finale moyenne is vaak dus weer lager, als de bovengrens van de klasse. Als u in de finale minder goed presteert, dan kan uw eindmoyenne uw Uitgestelde Promotie teniet doen. U kunt dus kiezen voor D.P. en uw gemiddelde voor volgend seizoen is uw promotie gemiddelde: u kunt nu kiezen voor deelname aan de voorwedstrijden van de hogere klasse, of voor finale spelen, waardoor u uw promotie kunt verliezen, omdat uw eindmoyenne na district en eventueel verdere finales (gewest en nationaal) weer onder de bovengrens komt te liggen.

De uitslag van de voorwedstrijden is bepalend voor de verkiezing van de finalisten. De beste acht plaatsen zich, waarna de finale ranglijst weer wordt opgemaakt uit de geselecteerde finalisten. Deze finale wordt dus weer op moyenne samengesteld. Is uw moyenne uit de voorwedstrijden lager, dan het inschrijfmoyenne, dan wordt u finalist met uw inschrijfmoyenne. Is uw moyenne hoger dan uw inschrijf, dan worden beide moyennes opgeteld en gedeeld door twee. Had u een Niet Officieel moyenne, dan krijgt u het moyenne uit de voorwedstrijden.

U kunt natuurlijk altijd om nadere uitleg vragen, als dit epistel niet duidelijk genoeg is…..

Category: PK