P.K. Driebanden 2de Klasse

In navolging van de eerste aflevering was de 2de klasse aan de beurt bij A.D.O. in het Denksportcentrum. Ook hier werden de zes beschikbare tafels ingezet, om de speelduur binnen de perken te houden. Ook hier een spannende strijd met als uiteindelijke winnaar Glenn Mooy (Vriendenkring). Hij won de finalepartij van de als zevende en reserve opgeroepen Darko Filipovic (Klipper), die samen met Glenn onze eer gaat verdedigen.

2023-2024 3bnd2 VW = de uitslag van de wedstrijden op vrijdag en zaterdag

2023-2024 3bnd2 DF = is de uitslag van de finale op zondag

 

Category: PK

P.K. Driebanden 3de Klasse

Het nieuwe seizoen is begonnen met de P.K.’s driebanden 3de Klasse, volgens nieuwe opzet. In het lokaal bij Onder Ons ’67 is de eerste klasse gespeeld en werd een heus spektakel. Na eerst op de vrijdag en de zaterdag iedereen zijn vier partijen te hebben laten spelen, hielden we uiteindelijk zes finalisten over, voor de zondag. Hans v.d. Leeden (Klipper) en Nico Oudt (A.D.O.) leken de beste papieren te hebben, maar outsider John van Eeken (Club ’70) ging er met de winst vandoor. John realiseerde zelfs een eindmoyenne van boven de 0,6 hetgeen een eerste klasse moyenne is. Door middeling gaat John naar het Gewest met een moyenne van 0,477 net onder de grens van directe promotie. Hans gaat met John mee, om de Duinstreek eer hoog te houden.

2023-2024 3bnd3 VW = de uitslag van de wedstrijden op vrijdag en zaterdag

2023-2024 3bnd3 DF = is de uitslag van de District finale op zondag (even op  uitslagen  klikken)

 

Category: PK

Voorhouter Jos Kerkman tweede plaats in kampioenschap van Nederland

In het weekend van 2-4 juni 2023 vond in Doetinchem het kampioenschap van Nederland plaats van het bandstoten-klein hoofdklasse.

Voorhouter Jos Kerkman, spelend bij de BV BCO te Oegstgeest, was als gewestelijk kampioen hiervoor geplaatst en begon met degelijke winstpartij in 24 beurten voor zijn 75 te maken caramboles.

Hierna verloor hij in slechts 14 beurten maar revancheerde zichzelf met winstpartijen in 17 en 18 beurten. Daarna was het alleen winst dat telde en na twee keer winst in 30 beurten ging het om de titel tegen P. Gnodde die 1 punt meer had en een hoger moyenne.

Na 24 beurten was het pleit beslecht in het voordeel van Gnodde en was ‘het zilver’ in deze nationale finale voor Kerkman.

Met zijn bijzondere prestaties in het afgelopen seizoen, waaronder een kaderpartij van 120 in één beurt, was dit een mooie afsluiting en goede vermelding op zijn palmares.

Category: PK

Finale update

De Gewestelijke finale Bandstoten heeft een 2de plaats opgeleverd voor Ron Wezenberg (De Klipper). Hij is de reserve namens West Nederland Noord voor Nationaal. Clubgenoot Hans v.d. Leeden sr. Is hier 7de geworden. Gewestelijk Bandstoten, stapje hoger, eenzelfde scenario… Dirk Schaaf (Velsen) verspeelde in de laatste beurt zijn titel (tegenstander, zelf kansloos, deed zijn sportieve plicht) en eindigt ook op plek 2. Gerard v.d. Kolk (Onder Ons) is helaas zonder punten gebleven.

Driebanden Groot Overgangsklasse levert een zilveren plak op, voor Ab Lenaers (Onder Ons). Ab verloor zijn eerste twee partijen (o.a. van de uiteindelijke winnaar) maar won de rest. Wij feliciteren alle spelers met hun behaalde resultaat.

2022-2023 Gewest-Bandstoten 2de klasse

2022-2023 Gewest-Bandstoten 1ste klasse

2022-2023 Nationale finale driebanden groot Overgangsklasse

Category: PK

Uitslagen diverse finales

Ik ben nog enkele uitslagen van gespeelde finales schuldig…

Districtsfinale Bandstoten 1ste klasse is een eindstrijd geworden met slecht vijf spelers. Dirk Schaaf (Velsen) is de winnaar geworden met in het kielzog Rob Schram (Onder Ons) > uitslag

Gewestelijk Driebanden groot 1ste klasse >  uitslag  Lau Heijne (Onder Ons) is netjes tweede geworden en Gilano Vloedmans (De Klipper) vijfde. Het Gewest Driebanden groot Overgangsklasse is gewonnen door Ab Lenaers (Onder Ons). Marcel van Dijk (Vriendenkring) eindigt op plek 4, net buiten de medailles. >  uitslag

De Gewestelijke finale Bandstoten 3de klasse is gewonnen door Roel van der Scheer (De Taveerne). Hij stelde zijn titel veilig, door in een heuse finale Districtgenoot Ben Doornekamp (Sportrust) te verslaan. Ben is door dit verlies gekelderd naar de 4de plaats. > uitslag

Last but not least onze voorzitter Hein Smit (Velsen). Hein mocht aantreden in de Nationale finale kader 38/2 Overgangsklasse en is op de 4de plaats geëindigd. Wel realiseerde de Hoogste Serie maar dat mocht verder niet baten… > uitslag

 

 

 

Category: PK

Ron Wezenberg district kampioen bandstoten 2de klasse

Ron Wezenberg (de Klipper) heeft beslag gelegd op de titel bandstoten 2de klasse. Op de finaledag waren er nog 5 kandidaten. Op dat moment waren de nummers 1 en 2 Hans v.d. Leeden (de Klipper) en titelverdediger Peter Linsen (A.D.O.). Linsen, stijf van de zenuwen, moest de punten in ronde 6 aan Wezenberg laten, terwijl v.d. Leeden de punten morste tegen Nico Oudt (A.D.O.) Linsen kon nog hopen, maar door verlies tegen Oudt waren de kansen verkeken. Wezenberg won ook de laatste partij van clubgenoot Gilano Vloedmans en dus ging de partij tussen clubgenoten v.d. Leeden en Rick Tol om het tweede ticket naar Heemskerk. Hans trok hierbij aan het langste touwtje. > uitslag

 

Category: PK

Roel vd scheer wint district finale bandstoten

Roel is ongeslagen kampioen geworden na een spannend weekend werden de twee kemphanen Ben Doornekamp en willem Arisz 2 de en 3 de Willem blonk uit met een serie van 11 .rode lantaarndrager werd Nel de Vries die met haar nieuwe moyenne toch wat te kort kwam.het was een zeer geslaagd weekend en goed geregeld door Darko van de klipper.

verslag aangeleverd door Willem Arisz. uitslag bandstoten 3de klasse

Category: PK