Hans Koolen tweede op NK Libre Extra Klasse

Hans Koolen (Velsen) heeft beslag gelegd op het zilver tijdens het NK Libre Extra Klasse. Nadat hij zijn poule winnend afsloot restte hem een finale partij, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in de uiteindelijke Nederlandse Kampioen Jan August Minke (Dedemsvaart). Een uitgebreid verslag vindt u op de website van de BV Velsen.

Category: PK

Jeroen Heeremans (Velsen) Nederlands Kampioen Hoodfklasse Libre

Terwijl in het Denksport- en Biljartcentrum de Nationale finale driebanden klein 2de Klasse werd gespeeld (Twan Vriens, Wormer winnaar) vond aan de andere kant van Nederland, in Hoogeveen, de Nationale finale Libre Hoofdklasse plaats. Jeroen heeft vanaf het begin bovenin meegedraaid, maar moest de laatste partij winnen om de titel op te eisen. En dat heeft hij gedaan! Jeroen, van harte gefeliciteerd. Op 21 en 22 mei gaat Ben Duivervoorde hetzelfde proberen in de Topklasse, in Woubrugge. Ook Ben succes namens het District.

Category: PK

All in the family bij Districtfinale Bandstoten 3de Klasse

De District finale Bandstoten 3de Klasse, gespeeld bij De Klipper in het altijd gezellige café Thuys, is uitgedraaid op een familie feestje. Tom Vloedmans is uiteindelijk de winnaar, met zoon Gilano op de hielen. Beide heren van De Klipper hebben tot op de laatste carambole de spanning erin gehouden. Jan Spruijt (Club ’70) is uiteindelijk nr. 3 door de remise tegen Karel Vrijenhoek (ADO). Hier vindt u de complete  uitslag

 

Category: PK

Jeroen Heeremans (Velsen) Gewestelijk kampioen Libre Hoofdklasse

Afgelopen weekend hebben de Velsenaren Jeroen Heeremans en Dirk Schaaf in Castricum gestreden, om de Gewestelijke titel Libre Hoofdklasse. U heeft via facebook een en ander kunnen volgen. Aanvankelijk deed ook Dirk goed mee, maar zijn clubgenoot heeft hem de oren gewassen. Jeroen mag zich op gaan maken voor de Nationale eindstrijd, waarschijnlijk in Hoogeveen. Wij wensen hem alvast veel succes.

Category: PK

Eerste keer winst voor uw webmaster/secretaris Peter Linsen (A.D.O.)

Voor het eerst in mijn biljart carrière heb ik een district finale winnend weten af te sluiten. En ik doe al 22 jaar mee, met alle disciplines. Ik had op de eerste dag René van Kesteren (Sportrust) onderschat, wat mij uiteindelijk bijna de kop kostte. Theo v.d. Wolf (A.D.O.) verloor de eerste twee partijen, maar won de andere vijf, waardoor hij beslag legde op de tweede plaats. Rick Tol (B.S.M.), het hele toernooi bij de eerste twee gestaan, had aan een gelijkspel tegen mij genoeg, maar hij moest helaas de eer aan mij laten. Eindstand:

 

Category: PK

Diverse finales afgelopen weekend

De door een corona geval van de uitbater, is de Gewestelijke Finale driebanden klein 2de Klasse noodgedwongen over twee zaterdagen gespeeld. Zondagochtend vroeg (de 20ste) is heel het Gewest in rep en roer geweest, om iedereen af te berichten en zijn de arbiters vergeten… Helaas en gelukkig, waren zij de enigen, die aan een gesloten deur stonden… De jongste deelnemer aan deze finale heeft uiteindelijk, met slechts 1 carambole te kort, de eindzege behaald. Deze jongeman, Twan Vriens van BV De Musketiers komt eind april onze eer qua NW Nederland Noord hooghouden in de nationale finale. Darko Filipovic (3de) en Jos Huiskens (7de) traden op namens District Duinstreek.

Bij Biljartcentrum Oegstgeest vond tegelijkertijd, ook over twee zaterdagen, de Districtsfinale Bandstoten 1ste klasse plaats. Door vele afzeggingen is deze directe finale door slechts vijf spelers afgewerkt. Alfons Moerdijk (B.C.O.) is uiteindelijk de winnaar geworden, voor Cees Pols (Concordia). Rob Schram (Onder Ons) had evenals Cees 5 puntjes, maar een minder percentage. Dirk Schaaf (Velsen) en Ferry Elderbroek (Taveerne) maken de eindstand compleet. (zie pk online). Zoals eerder gemeld, vindt er qua bandstoten geen vervolg in de regio plaats, vanwege de corona pandemie. De Districtskampioen heeft dus geen vervolg…. helaas?? Verslag: 2022 Fons Moerdijk winnaar Districtsfinale bandstoten 1e

Een paar kilometertjes van Oegstgeest verwijderd, n.l. in Sassenheim bij Biljartcentrum Teylingen vond de Districtsfinale driebanden groot 1ste klasse plaats. Ook al geteisterd door afzeggingen en toevoegingen op het laatste moment, bleven er uiteindelijk zes deelnemers over, die er een spannende strijd van hebben gemaakt. Lau Heijne (Onder Ons) trok uiteindelijk aan het langste eind, door in een echte finale Ramon Rozenhart (Sportrust) de baas te blijven. De benodigde acquitte voor de winst kwam niet uit de keu, dus…. helaas. Peter Linsen (Sportrust) nam het brons mee naar huis, met achter zijn naam de kortste partij, n.l. 22 beurten winst op Leen v.d. Oever (Onder Ons) die op slechts 2 caramboles bleef staan. Henk Vermanen (Vriendenkring) eindigde op plaats 4, Leen op plaats 5 en Herman Lijsen (Concordia) op plek 6.

We hebben toch zo’n beetje alle disciplines kunnen afwerken, in alle klassen en kunnen terugzien op een toch redelijk gevuld seizoen. Natuurlijk ging het niet vlekkeloos en valt er best wat op- of aan te merken. Ik denk, en dat zullen er meer zijn, dat we ons gelukkig mogen prijzen met onze huidige gang van zaken en dat alle p.k.’s gespeeld konden worden en dat ook de competitie, zij het met enige strubbelingen, zijn voortgang vindt. Dit seizoen afmaken en dan 2022/2023 weer als vanouds, zoals we gewend waren….. wie wil dat nu niet?

Uitslagen van het district in PK Online…

Category: PK