Frank Trappmann 6e op het NK 5 Pins in eigen huis. Ton Hollenberg 10e. Ernst-Jan Driessen kampioen.

In het weekend van 27-28 oktober heeft in ons clubgebouw het NK 5 Pins plaats gevonden met 24 deelnemers. Het zeer succesvol verlopen toernooi heeft Onder Ons opnieuw op de kaart gezet als (een van) de mooiste biljartlocaties van Nederland.

Het is een lang weekend geworden. Vrijdagmiddag startten de eerste spelers om het materiaal te verkennen met na afloop een gezellig samenzijn.

De zaterdag van 10 to 18 uur werden de partijen van 2 sets gespeeld. Hoogtepunten: Frank, Ton en Herman (Brethouwer) plaatsten zich voor de zondag. Pierre (de Boer) wist als enige een set af te snoepen van de regerend en hernieuwde kampioen Ernst-Jan Driessen. Na afloop zijn veel spelers die een onderkomen hadden gezocht in een hotel of BB gebleven. 5 spelers hebben zelfs mee gedaan aan de maandelijkse klaverjas avond.

De zondagochtend stond in het teken van kwalificeren voor de top 8 (van de laatste 16). Naast de van te voren al getipte spelers drong Frank op briljante wijze door tot de laatste 8 en mocht de finale ronde meedoen op de grote tafel. Helaas kwam bij gebrek aan training op de grote tafel het niet tot een overwinning op Ernst Driessen. Frank speelde daarna op klein door voor de plaats 5 t/m 8. En wist de 6e plaats te veroveren.

Laat in de middag / vroege avond werden de finales gespeeld (onder genot van vele broodjes kroket en frikandel of gehakt door het publiek en spelers. Dave Christiani moest het toernooi winnen om 1 van de 4 tickets naar het EK in Brandenburg te veroveren. De halve eindstrijd liep voor hem redelijk voortvarend. 2-0 in sets en dus een finale plaats. Aan de andere tafel heeft Alex ter Weele met 1-0 in sets voorgestaan tegen de uiteindelijke kampioen Ernst-Jan Driessen. Een kleine verdedigingsfout en daarna foute bal met 8 punten naar de tegenstander ipv 11 punten voor hem zelf in de 2e set betekende even later 1-1. Ernst-Jan hield de concentratie goed vol en bracht de 3e set tot een goed einde voor hem met een paar fantastische stoten met veel punten.

In de finale speelden Ernst-Jan en Dave tegen elkaar. In de eerste set met de stand 55-51 in het voordeel van Dave (set gaan tot 60) speelde Dave een ongelukkige bal. Een klos en eigen bal door de pins betekende 11 punten voor Ernst-Jan en gelijk de setwinst. Een balende Dave probeerde in de 2e set gelijk een gaatje te slaan. Maar het scorende vermogen en ook defensief inzicht van Ernst-Jan zorgden uiteindelijk voor 60-42 in de 2e set en dus 2-0.

De 3e set bleef Ernst-Jan goed geconcentreerd en stootte zichzelf naar de winst van de set en partijwinst in 60-31. Gevolg: -> opnieuw Nederlands Kampioen. Namens Onder Ons gefeliciteerd met deze prestatie.