2e Nederlands Kampioenschap 5Pins (biljart) bij Onder Ons Beverwijk op 27 en 28 oktober 2018

Wanneer

Aanstaande weekend wordt er bij biljartvereniging Onder Ons in Beverwijk (Adrichemlaan 3 1947 KX) het 2e NK 5 Pins georganiseerd. Met 24 spelers (waarvan 5 lid zijn van de vereniging Onder Ons) wordt er in 2 dagen gestreden om de titel Nederlands Kampioen. Deze spelsoort die zeer populair is in Italië wordt sinds kort ook onder auspiciën van de KNBB gepromoot en gespeeld. Zaterdag wordt gespeeld van 10:00 tot ongeveer 18:00 en zondag 9:30 (wintertijd) tot 16:00 uur.

Wat is het verschil met andere spelsoorten?

Anders dan bij de klassieke biljart spelen waarbij alleen 3 ballen op tafel liggen worden er nu ook 5 pins rondom de midden acquit geplaatst. Het spel heeft een sterk dynamisch karakter. Spelers mogen maar 1 stoot per beurt spelen. Goed verdedigen (à la snooker) is essentieel. Mocht de tegenstander zijn bal of de rode bal een of meerdere pins omgooien dan levert dat punten op. Valt een van de pins in de beurt om door aanraking met de eigen bal dat gaan alle punten naar de tegenstander.

Deelnemers:

5 Pins wordt in zuidoost Nederland op grotere schaal gespeeld dan in het westen en noorden. Dus de deelnemers komen veelal uit zuid oost Nederland.

Locatie:

Op sportpark Adrichem direct rechts na het hek richting de sportclubs de Kennemers en atletiekvereniging DEM ligt het clubgebouw van Onder Ons ’67. Er is volop ruimte voor publiek om kennis te maken met deze sport.

Vervolg:

Onder Ons ’67 gaat binnenkort een competitie 5 Pins starten op Donderdagavond die open staat voor iedereen. Lidmaatschap van Onder Ons is dus niet vereist. Wellicht kunnen we dan volgend jaar met een grote Noord Hollandse afvaardiging aanwezig zijn op het 3e NK.